Krachtgericht Werken

Het is elke dag weer uitdagend om met jongeren in de jeugdzorg te werken. Soms nemen de problemen de overhand. Dit kan bij professionals ertoe leiden dat ze meer gaan focussen op wat er mis gaat dan op wat er goed gaat. Er ontstaat een tunnelvisie en hierdoor wordt er in het dagelijks werk voornamelijk brandjes geblust. Jongeren voelen zich niet gehoord of erkend in hun problematiek.

Weerstand ombuigen naar motivatie

Het afwijkende gedrag van de jongere is goud waard. Het levert jou namelijk een schat aan informatie op. Informatie die je kunt gebruiken om op een andere manier in gesprek te gaan met een jongere. 

Met krachtgericht werken kun je weerstand ombuigen naar motivatie. Hoe? Door iemand meer te benaderen vanuit zijn krachten, kwaliteiten en kernwaarden. 

Kennis

Fixed mind set
Growth mind set
Self full filling prophecy
Leertheorie van Bandura

Vaardigheden

Complimenten geven met impact
Luisteren zonder oordeel Waarderend interviewen (appreciative inquiry)
Inventariseren van krachten en kernwaarden
Doelen opstellen (SMART)

Houding

Je leert kijken door een krachtenbril.

Over de trainer

Mijn naam is Max Ohlenschlager, oprichter van Mentor Max. Ik werk al jaren in de jeugdzorg. In 2003 begon ik als pedagogisch medewerker in de residentiële jeugdzorg en werd later gezinsvoogd bij Bureau Jeugdzorg. 

Ik heb talloze lastige gesprekken gevoerd met jongeren en hun ouders. Als ervaringsdeskundige weet ik dus precies op welke knoppen je niet en wel moet drukken.

mentormax.nl persoonlijke coaching

Aanbeveling opdrachtgever

Max heeft in een jaar tijd al onze zorgmedewerkers getraind in het 8-fasenmodel en krachtgericht werken. Het is een jaar waar wij als organisatie en onze medewerkers enthousiast op terugkijken. 

Als trainer is Max een scherpe waarnemer, gebruikt hij humor en verheldert theorie met prikkelende, duidelijke voorbeelden en oefeningen. 

Als samenwerkingspartner is Max zeer flexibel, meedenkend en accuraat. De feedback die hij geeft op basis van wat hij heeft waargenomen aan processen, doet er toe. 

Carine Fraanje
Projectleider Pro Kino

Haal het maximale uit je werkdag

mentormax.nl persoonlijke coaching

Waarmee kan ik je van dienst zijn?

Mijn naam is Max Ohlenschlager, eigenaar van Mentor Max. Sinds 2011 verzorg ik training en coaching in persoonlijke effectiviteit. 

Denk hierbij aan time management en assertiviteit. 

Voor meer informatie bel naar 085-2460093 of vul het contactformulier in.