TO THE MAX

Mentormax.nl - Prioriteit stellen

Een praktisch en persoonlijk coachtraject van 3 maanden voor de professional die minder aan zijn hoofd wil en méér wilt afvinken. 

Heb je last van uitstelgedrag?
Kom je om in de stapels?
Heb je een bomvolle mailbox?
Vind je het lastig om prioriteiten te stellen?
Zou je weer wat minder aan je hoofd willen hebben? Heb je behoefte aan een goed overzicht?

Alle ballen in de lucht

Het voelt niet fijn om constant achter de feiten te lopen. Er staat genoeg op je to-do-lijst maar je komt er maar niet aan toe…of er staan taken op die je gewoon niet leuk vindt om te doen. 

Mensen zijn verslaafd aan dopamine. Dit gelukshormoon wordt aangemaakt als iets onze aandacht opeist of als we iets afvinken. Dáárom zijn we zo gevoelig voor notificaties en binnenkomende mailtjes. 

Het nadeel van al deze afleiding is dat je concentratie naar knoppen gaat en dat je werk niet af aan het eind van de dag. 

Ja, je hebt wel 100 dingen gedaan, maar niét datgene dat op joúw lijstje stond. De meeste professionals zijn dag in en dag uit voornamelijk bezig met de to-do-lijst van iemand ánders. 

En wanneer krijg je wel je werk af? Dat is meestal als je niet meer kunt ontsnappen aan de deadline. Dan lukt het wél om te focussen. Meestal is dit de periode voordat je met vakantie gaat 😉 Het vervelende is alleen dat dit veel energie kost. 

5 tips voor concentratie in de kantoortuin

Concentratie van een goudvis

Hoe zou je het vinden om elke werkdag af te kunnen krijgen wat je wíl af krijgen? En dat je ook nog energie over houdt aan het eind van de dag? 

Dat je lekker in je vel zit en dat je te allen tijde overzicht hebt van wat je te doen hebt? Dat je een planning hebt die realistisch is? 

Tips, trucs en technieken

Misschien maak je al gebruik van een planning en heb je een mooie to-do-lijst. Je weet dat je je telefoon op stil moet zetten als je moet focussen…en toch lukt het niet. Gedurende de werkdag kom je er achter dat je je planning in de prullenbak kan gooien. Waarom? Teveel afleiding, teveel mensen met ad hoc verzoekjes. 

Tips zijn leuk, maar ze werken niet voor iedereen. Technieken kunnen werken, mits ze niet te ingewikkeld zijn. Wel eens gehoord van Getting Things Done van David Allen? Geweldige methodiek! Maar ja, als je het niet helemaal omarmt dan werkt het niet. 

Het gaat niet om de techniek, tips of de allerbeste app waarmee je je taken kunt managen.

Het aanpassen van je denk en werkwijze vraagt om het aanpassen van je gewoontes…en als er IETS lastig is, dan is dat het wel. 

Wat werkt dan wel? Iets veel belangrijkers, namelijk principes

Mentormax.nl - HOPPA model

H.O.P.P.A. model

Je wordt niet productiever door old school time management. We leven in een snelle wereld en we zijn gemakkelijker dan ooit bereikbaar. Dat betekent ook dat we meer dan ooit onze concentratie moeten beschermen. Daarnaast zijn Nederlanders kampioen in stilzitten en daarvan is inmiddels bekend dat dit niet bevorderlijk is voor de gezondheid. 

Om een gelukkige en gezonde werknemer te zijn is het van belang dat je weerbaar bent in het omgaan met je tijd, energie en aandacht

Tijdens de coaching staat het HOPPA model centraal. Aan de hand van 5 principes (hoofd leeg, overzicht, prioriteiten, planning en aandacht) krijg je meer grip op je werk én je gezondheid. 

Het maakt niet uit je digibeet bent of AD(H)D hebt. Er is voor iedereen een middel dat werkt. Maar daar kom je alleen achter door maatwerk en persoonlijke aandacht. 

Opbouw traject

DEEL 1: STARTSESSIE

Er is 1 fysieke bijeenkomst. Tijdens de startsessie bespreken we de grootste knelpunten en nemen we het H.O.P.P.A. model door.

DEEL 2: ONLINE TRAINING

Je krijgt toegang tot de online H.O.P.P.A. training. In 3 maanden krijg je wekelijks nieuwe video's en opdrachten. Je ontvangt een papieren werkboek met daarin alle opdrachten.

DEEL 3: ONDERSTEUNING

Gedurende het traject is er online ondersteuning via zowel e-mail als Zoom of Skype.

Na 3 maanden

  • Ben je bewust van jouw grootste stoorzenders en weet je hoe je je concentratie het best kunt beschermen en benutten
  • Heb je niet meer diverse to-do-lijstjes rondslingeren, maar heb je een simpel systeem dat jouw het complete overzicht geeft
  • Laat je je niet meer leiden door de waan van de dag, maar hou je je aan een realistische planning
  • Ga je niet meer uitstellen tot het allerlaatste moment, maar wordt je een kei in prioriteiten stellen
  • Krijg je geen 'ow ja!' momenten meer, en heb je veel minder aan je hoofd

Tarief
Het coachtraject is 800 euro exclusief btw. 

De startsessie vindt plaats in de praktijk in Noordwijk aan Zee of via Skype / Zoom.

De praktijk

mentormax google review coaching training

Meer info?

Opdrachtgevers