Grip op je Mailbox

Chaos

Heb je een bomvolle mailbox? Je hebt vast wel een aantal mails in je inbox staan waar je nog wat mee moet. Maar ja, daar heb je of geen tijd voor of geen zin in. Dus wat gebeurt er? De mail blijft staan in je inbox. Misschien verplaats je hem naar een to do submapje, maar dan gebeurt er vervolgens ook niet veel mee. Hoe zou je het vinden om een keer schoon schip te maken? Dat leer je tijdens de in company workshop Grip op je Mailbox.

Uitstelgedrag

Al die binnenkomende mails in je inbox, het houdt nooit op. Er staan zoveel mails in je inbox, dat je er door heen moest scrollen om te zien wat je nog moet doen. 'Owja, daar moet ik nog wat mee, oh en die moet ik ook echt snel een reactie geven'. Er staat een verzoek in de mail dat je veel werk oplevert en door tijdgebrek kom je er niet aan toe. Of je hebt gewoon geen zin om de mail te beantwoorden. Misschien is het verzoek te vaag en weet je niet wat je er mee moet.

Nu even niet

Wat doe jij? Misschien zet je de mail op ongelezen of geef je de mail een vlaggetje. Zo van: ' daar moet ik nog wat mee'. Maar na een maand heb je een hele waslijst van mails met vlaggetjes. Kortom, dat werkt niet. De inbox begint steeds meer op een to do lijst te lijken. Maar ja, je hebt waarschijnlijk al ergens een to do lijst en die lijkt ook alleen maar langer te worden.

Inbox Zero!

Grip op je mailbox

Stel je het volgende eens voor: al je mails zijn verwerkt. Je hebt een compleet overzicht van wat je te doen hebt. Er staan geen onaangename verrassingen meer in je mailbox. Hoe voelt dat denk je? Dat geeft rust. We vinden het fijn als iets is opgeruimd. Jouw inbox is momenteel een zooitje en je wilt er eens flink de bezem doorheen halen.

Aan de slag

Hoe zou je het vinden om een lege inbox te hebben? Dat de plek waar al je mails binnenkomen leeg is? Dat zou toch super zijn? Daar is zelfs een term voor, Inbox Zero. Ja natuurlijk kun je al je mails selecteren en op delete drukken. Dat is niet wat ik bedoel, want daar hou je jezelf een beetje mee voor de gek.


Interactief

In de interactieve workshop Grip op je Mailbox krijg je  praktische tips om je mailprogramma goed in te richten. Hiermee kun je alle mails verwerken zodat ook jij een keer een lege inbox (inbox zero) hebt. Je kunt de tips gelijk toepassen. Sterker nog, je neemt je laptop mee naar de workshop en je gaat gelijk aan de slag met Inbox Zero.


e-coaching mentor max
  • Inbox Zero
  • Een goed mail archief
  • Een submappensysteem aanmaakt dat werkt
  • Mails omzet naar taken (je inbox is géén to do lijst)
  • Regels aanmaakt voor CC-mails en bijv. nieuwsbrieven

Veelgestelde vragen

Het maakt niet uit of je een tablet of een laptop gebruikt. De stappen die je moet zetten voor een lege inbox kun je toepassen op alle apparaten, ook smartphones.

Nee. Ik ben bekend met diverse mailprogramma’s (Gmail, Outlook, webmail) en je krijgt maatwerk tips, specifiek voor jouw systeem.

Nou en of, want nieuwsbrieven zijn enorme inbox vervuilers. Je kunt 2 dingen doen met nieuwsbrieven. Je kunt je ervoor afmelden of je verplaatst je naar een submapje. Hiervoor moet je een regel aanmaken en dat leer je in de workshop.

Je hoeft geen computer programmeur te zijn om een lege inbox te behalen. Ik begeleid je en hou rekening met je digitale vaardigheden.

Haal het maximale uit je werkdag

mentormax.nl persoonlijke coaching

Waarmee kan ik je van dienst zijn?

Mijn naam is Max Ohlenschlager, eigenaar van Mentor Max. Sinds 2011 verzorg ik training en coaching in persoonlijke effectiviteit. 

Ook behoefte aan Inbox Zero en praktische tips om je mailbox weer op orde te krijgen? 

Voor meer informatie bel naar 085-2460093 of vul het contactformulier in.