klaar voor jouw jaar? goede voornemens
mentormax.nl persoonlijke coaching
Max Ohlenschlager

Klaar voor jouw jaar?
vaarwel goede voornemens

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Het jaar zit er bijna op. Hoe kijk je terug op dit jaar? Heb je je doelen behaald? Had je jezelf voorgenomen om het dit jaar anders te doen, maar is het er niet van gekomen? Waren er andere zaken die voorrang kregen? In dit artikel krijg je praktische tips om ervoor te zorgen dat het je wél gaat lukken. Ben je klaar voor jouw jaar?

In dit artikel:

Een droom is een doel zonder deadline

We willen vaak te veel dingen veranderen en ook nog eens tegelijk. én minder met drinken én afvallen én vaker naar de sportschool én meer lezen? Dat is gewoon super lastig om vol te houden. Goede voornemens sneuvelen vaak om de volgende redenen:

  • Het zijn te veel goede voornemens
  • Het kost te veel discipline en is lastig vol te houden
  • Het voornemen is niet uitgewerkt tot een plan

Onze hersens zijn heel efficiënt geprogrammeerd. We doen het liefst alles op de automatische piloot. Als je patronen wilt veranderen dan vinden je hersens dat niet leuk. Daarom duurt het ook zo lang voordat je een nieuwe gewoonte hebt aangeleerd en dat vasthoudt.

Het kost tijd, aandacht en energie om nieuwe gewoonten aan te leren. Er zijn hier verschillende onderzoeken naar gedaan, maar het schommelt tussen de 60 en de 100 dagen.

Kies een thema

Het kan je enorm helpen om jezelf een jaar de tijd te geven om aan iets te werken. Dat lijkt misschien lang, maar het geeft rust, richting en ruimte. Kies elk jaar een thema. Dit kan gaan over je gezondheid, je vaardigheden op het werk, je familie of je relatie.

Kies het juiste doel

Veel mensen hebben last van hun innerlijke criticus. Dat is dat irritante stemmetje in je hoofd die je lekker de put in praat. Ik kan het toch niet, ik hou het toch niet vol, niemand zit op mij te wachten etc. Als je naar dat stemmetje luistert dan behaal je je doelen niet, zeker niet als het overgaat tot piekeren. Het is daarom super belangrijk om een goede focus te hebben, want anders neemt de innerlijke criticus het over. Het helpt je enorm om je op 1 doel te richten. Zorg er wel voor dat je de juiste doelen stel.

Er is een groot verschil tussen een ontwikkeldoel en een prestatiedoel. ‘€100,000 per jaar verdienen’ is een prestatiedoel. ‘Beter feedback leren geven’ is een ontwikkeldoel. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat ontwikkeldoelen beter werken dan prestatiedoelen. De focus ligt namelijk op vooruitgang.

Maak je doel visueel

Zorg ervoor dat je dit doel ergens noteert. Het liefst op een plek waar je het regelmatig ziet. Zet een dagelijkse reminder in je takenmanager, in je telefoon, of plak desnoods een post it op je koelkast. Nog beter is om een logboekje aan te schaffen en dat je hier je doel in noteert en je voortgang bijhoudt.

Kies meerdere middelen

Nu je een jaarthema hebt bepaald en het juiste ontwikkeldoel hebt gesteld en dat visueel hebt gemaakt, is het van belang dat je de juiste middelen kiest. Zorg ervoor dat je het jezelf leuk en gemakkelijk maakt. Het moet je namelijk niet te veel discipline kosten want dan haak je op een gegeven moment af. Je omgeving speelt hierbij een belangrijke rol. Bij omgeving gaat het zowel om je fysieke omgeving (huis, werkplek) als je sociale omgeving (vrienden, familie en collega’s).

  • Tip: Deel je doelen met andere mensen 

Dagelijkse vooruitgang

Je kunt elke dag een beetje aan je doel werken. Voormalig hockey wereldkampioen Teun de Nooijer onderstreept het belang van focus voor een wedstrijd. Hij noemt dit het kleedkamermoment. Voor elke wedstrijd stemt het team met elkaar af wat

  • is het doel van de wedstrijd?
  • zijn mijn 3 taken?
  • is mijn afleiding?

Bij ‘het doel van de wedstrijd’ gaat het niet per se om winnen. Het kan ook gaan om het goed uitvoeren van een bepaalde strategie die ze hebben getraind. Iedereen heeft een taak op het hockeyveld en iedereen wordt afgeleid. Als je bewust bent van je doel, taken én je afleiding dan ben je proactief bezig en behoud je grip op het werk of op je leven.

Tip: gebruik een journal voor het noteren van je doelen en het bijhouden van je vooruitgang

Kortom, ben je klaar voor jouw jaar?

Nogmaals, goede voornemens zijn meestal gedoemd om te mislukken. Het kost te veel wilskracht als je alles op discipline gaat doen. Maak je doel leuk en je middelen makkelijk. Dan is de kans het grootst dan je het volhoudt.

Over de schrijver

Max Ohlenschlager

Ik verzorg time management training en persoonlijke coaching. Hierdoor heb je minder aan je hoofd en meer overzicht, kun je realistischer plannen en beter prioriteiten stellen. Mijn aanpak is praktisch. Alle tips, tools en technieken kun je direct toepassen in de praktijk, waardoor je meer voldoening uit je werkdag haalt.

Anderen bekeken ook:

geen tijd om na te denken

Geen tijd om na te denken? Er zijn meerdere oplossingen

Soms heb je gewoon tijd nodig om over iets na te denken, iets uit te denken. Maar ja, door de waan van de dag gunnen we onszelf hier vaak geen tijd voor. Hierdoor stellen we zaken uit of blijft het denken beperkt tot piekeren.

Dit artikel geeft je een paar praktische tips om voor jezelf denkruimte te creëren, waaronder een strategie van een multimiljardair.

Lees verder »
Gedragsverandering - ben tiggelaar de ladder

Gedragsverandering is écht mogelijk (dankzij De Ladder van Ben Tiggelaar)

Gedragsverandering is lastig. Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg. Afvallen, meer bewegen of geconcentreerd je werk doen vereist een andere aanpak en dat kost discipline. Onderzoeker en schrijver Ben Tiggelaar beschrijft in zijn laatste boek De Ladder kraakhelder waarom patronen doorbreken zo moeilijk is en hoe je het wél volhoudt.

Ik woonde zijn boekpresentatie in Den Haag bij en deel graag een aantal inzichten met je.

Lees verder »

Aanbod in training & coaching

druk?

Wekelijks deel ik inspiratie over hoe je je werk slimmer kunt organiseren.

Ruim 300 anderen gingen je voor. Meld je hieronder aan (geen spam, wel waardevolle inhoud)

Productieve groet, Max