Over Mentor Max

Je loopt constant achter de feiten aan. Er zijn projecten die stagneren of waar je überhaupt nog niet aan begonnen.

Waarom? Je komt er niet aan toe. Je neemt het jezelf wel voor, maar er is ALTIJD iets anders dat om aandacht schreeuwt.

  • Een mail met prioriteit
  • Een collega die ‘een klein vraagje’ heeft
  • Gedachten die ineens te binnen schieten (Shit! Ik moest voor 16.00 uur Rachelle nog bellen!)

Hierdoor ben je dagelijks bezig met brandjes blussen. En dat is frusterend, want je krijgt je werk niet af en je bent voor je gevoel voornamelijk bezig het andermans problemen.

Het is ook energieslurpend. Je haalt op deze manier niet genoeg voldoening uit je werk. Eenmaal thuis na een lange werkdag heb je een vol hoofd en weinig fut.

Uitstelgedrag en schuldgevoel

Doordat je je werk niet af krijgt, ga je uitstellen. Het is geen probleem als je het later in de week kan oppakken. Het is veel vervelender als je klussen keer op keer voor uit blijft schuiven. 

Het werkt stapelt zich op, mensen zitten op jouw werk te wachten en al die tijd dat je aan het uitstellen bent, heb je er nog een schuldgevoel bij ook. 

Waterdicht time management systeem

Wat je nodig hebt is in feite heel simpel. De sleutel tot succes is meer dan een to-do-lijstje. Het is essentieel dat je te allen tijde overzicht hebt van wat je te doen hebt.

Het enige wat je nodig hebt is een simpel en waterdicht time management systeem dat je helpt om goed te kunnen plannen en prioriteiten te stellen. Daarnaast moet het ook gemakkelijk zijn om bij te houden.

In de training en coaching krijg je super praktische time management tips, tools en technieken die voor jouw situatie van belang zijn.

Wat als je er 1 uur extra bij krijgt?

Hierdoor krijg je minder aan je hoofd en kun je veel meer afvinken. Doordat je bewust wordt van je piekmomenten en stoorzenders lukt het je veel beter om je te concentreren. Hierdoor krijg je meer gedaan.

De meeste professionals zijn gemiddeld 3 uur productief op een werkdag. Ga er maar vanuit dat je er met de praktische tools een uur bij krijgt.

Je wordt dus een stuk productiever en je gaat tevredener en energieker naar huis.

time management training max ohlenschlager
Max Ohlenschlager: "Van kip zonder kop naar overzicht en rust!"

Over time management coach Max Ohlenschlager

Tijdens de time management training denkt men altijd dat ik suuuuper georganiseerd ben. Dat valt wel mee hoor. Ik heb gewoon een manier ontwikkeld die voor mij het beste werkt.

Vroeger was dat wel anders. Toen was ik echt een kip zonder kop. Ik was altijd maar aan het uitstellen totdat ik niet meer kon ontsnappen aan de deadline.

Dan ging ik vervolgens in turbo stand en klaarde ik de klus. Dat was tijdens mijn studie al zo en ook tijdens mijn eerste banen.

Mijn functioneringsgesprekken gingen vroeger over mijn productiviteit. Nou, die mocht wel wat omhoog.

Het was niet zo dat ik lui was, maar het lukte me gewoon niet goed om te plannen en te prioriteren. Het kwam uiteindelijk altijd wel goed, maar het gaf me stress en het was dodelijk vermoeiend. Ik leverde niet de kwaliteit die ik wilde leveren.

Max Ohlenschlager

Stress en slecht slapen

Dit zat me dwars en dat leverde me slaapproblemen op. ’s Avonds sliep ik slecht in omdat ik aan het malen was over wat ik allemaal niet had gedaan die dag.

De volgende ochtend werd ik voor de wekker wakker mét hartkloppingen, omdat de cortisol (stresshormoon) uit mijn oren spoot. Het was de hoogste tijd voor een andere aanpak.

Time management was mijn reddingsboei

Ik ging me verdiepen in time management, mindfulness en vitaliteit. Iemand tipte het boek The Four Hour Work Week van Tim Ferris. Wie wil er nou geen 4 urige werkweek?

Het boek gaf me een aantal praktische tips waardoor ik snel resultaat boekte. Al snel had ik weer de grip op het werk.

Dat smaakte naar meer! Ik las vervolgens diverse blogs en boeken over concentratie, time management, slimmer werken, multitasking en stress. Mijn aanpak werd steeds beter.

Mijn concentratie ging er op vooruit en ik sliep ook weer als een roos. Het vreemde is, ik had het nog net zo druk.

Door time management werd het werk er niet minder op, maar ik had er wel de grip op. En dat is een hemelsbreed verschil.

Van max is laks naar actie maxie

Er kwam een moment dat ik zo goed was in time management dat ik zelfs tijd over hield. Collega’s waren verbaasd. Ik kreeg regelmatig de vraag: ‘hoe doe je dat toch?’ of ‘waar haal je de tijd vandaan?’

Collega’s waren benieuwd naar mijn technieken en voor ik het wist zat ik regelmatig met ze om de tafel om tips uit te wisselen. Vanaf dat moment ben ik trainingen in time management gaat verzorgen.

Maak kennis met HOPPA

Inmiddels heb ik meer dan 1000 mensen getrained en gecoached. 

Wat mij onderscheidt van andere time management trainers en coaches? Het is me opgevallen dat er niet naar het hele plaatje wordt gekeken. 

Het beperkt zich vaak tot het maken van een planning of richt zich alleen op focus.

Het is mijn overtuiging dat het niet alleen om het managen van je tijd gaat, maar dat je ook rekening houdt met je energie en je aandacht. 

Hiervoor heb je iets meer nodig dan alleen wat praktische tips en trucjes. Wat veel belangrijker is zijn principes.

Ik kwam er achter dat men steeds moeite had met dezelfde principes, namelijk minder aan je
hoofd, overzicht, planning, prioriteiten en aandacht.

Hiervoor heb ik de HOPPA methode ontwikkeld. 

Mentormax.nl - HOPPA model / productiviteit
De HOPPA methode van Mentor Max

De HOPPA methode staat centraal tijdens de training en coaching.

Aanbod in training & coaching