fbpx

OVER MENTOR MAX

Mentormax.nl Max Ohlenschlager
Trainer & Coach Max Ohlenschlager

Het  gedrag van mensen fascineert me, met name afwijkend gedrag. Om deze reden heb ik gedragswetenschappen gestudeerd. Ik heb zowel in de journalistiek als in de jeugdzorg gewerkt. Bij de Radio Nederland Wereldomroep maakte ik een award winning jongerenprogramma en in de jeugdzorg werkte ik met jongeren met gedragsproblemen.

Zowel bij de radio als in de jeugdzorg had ik te maken met werkstress. Elke week had ik keiharde deadlines om dat radioprogramma af te krijgen. In de jeugdzorg vond ik het leuker om met de mensen te spreken dan om het papierwerk te doen. Dus wat gebeurde er? Ik had geen overzicht, vergat afspraken, en kon me slecht concentreren.

HARTKLOPPINGEN

20181017_123240

Altijd maar uitstellen totdat ik niet meer kon ontsnappen aan de deadline. Dan ging ik vervolgens in turbo stand en klaarde ik de klus. Het kwam altijd wel goed, maar het gaf me stress en het was dodelijk vermoeiend. Ik leverde niet de kwaliteit die ik wilde leveren. 

Dit zat me dwars en dat leverde me slaapproblemen op. ’s Avonds sliep ik slecht in omdat ik aan het malen was over wat ik allemaal niet had gedaan die dag. 

De volgende ochtend werd ik voor de wekker wakker mét hartkloppingen, omdat de cortisol (stresshormoon) uit mijn oren spoot. Het was de hoogste tijd voor een andere aanpak.

TIME MANAGEMENT

Ik ging me verdiepen in time management, mindfulness en vitaliteit. Iemand tipt het boek The Four Hour Work Week van Tim Ferris. Wie wil er nou geen 4 urige werkweek? Het boek gaf me een aantal praktische tips waardoor ik snel resultaat boekte. Al snel had ik weer de grip op het werk. 

Dat smaakte naar meer! Ik las vervolgens diverse blogs en boeken over concentratie, time management, slimmer werken, multitasking en stress. Mijn aanpak werd steeds beter. Mijn concentratie ging er op vooruit en ik sliep ook weer als een roos. Het vreemde is, ik had het nog net zo druk. Door time management werd het werk er niet minder op, maar ik had er wel de grip op. En dat is een hemelsbreed verschil.

VAN PROBLEEM NAAR PASSIE

Mentormax.nl - Max Ohlenschlager

Er kwam een moment dat ik zo goed was in prioriteren en nee zeggen dat ik zelfs tijd over hield. Collega’s waren verbaasd. Ik kreeg regelmatig de vraag:hoe doe je dat toch?’ of ‘waar haal je de tijd vandaan?’ 

Collega’s waren benieuwd naar mijn technieken en voor ik het wist zat ik regelmatig met ze om de tafel om tips uit te wisselen. 

Toen ontstond mijn ambitie om trainer en coach te worden. Inmiddels werk ik samen met andere trainers die elk specialist zijn in hun vakgebied. Denk aan vitaliteit, omgaan met weerstand, mindfulness en time management.

VISIE

Ik ben er van overtuigd dat je met de juiste tools en technieken het maximale uit je werkdag kunt halen.

MISSIE

Ik wil dat jij de juiste balans hebt als het gaat om tijd, aandacht en energie.

KERNWAARDEN

Praktisch
Persoonlijk
Doelgericht

WIL JE ME IETS VRAGEN?